×

Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z plików cookie, abyśmy mogli zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o plikach cookie są przechowywane w przeglądarce użytkownika i umożliwiają takie funkcje, jak rozpoznawanie użytkownika po powrocie na naszą stronę i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla niego najbardziej interesujące i użyteczne.

Można dostosować wszystkie ustawienia ciasteczek klikając zakładki po lewej stronie.

Nazwa Cookie Akceptuj
RODO - Ogólne rozporządzenie o ochronie danych Te moduły pomagają witrynie osiągnąć zgodność z RODO dzięki dodaniu funkcji zgodnych z prawem.

Biuletyn

Kawa ziarnista i mielona Dolla -  Ale Meksyk w torebkach eko
  • Kawa ziarnista i mielona Dolla -  Ale Meksyk w torebkach eko

Ale Meksyk - Meksyk SHB

28,00 zł
Brutto Wysyłka najpóźniej w kolejnym dniu roboczym

100% Arabica z terenów górskich i wulkanicznych w Meksyku. Jest uprawiana na dużych wysokościach, z dala od jakichkolwiek zanieczyszczeń, bez sztucznych nawozów. Wszystkie zabiegi pielęgnacyjne są całkowicie naturalne.

Body wyraźne,przyjemne, trwałe. Słodycz dość wysoka.

W tej kawie możemy znaleźć przyjemną równowagę pomiędzy wyraźną słodyczą a delikatną kwaskowatością. Jej wyważony smak przeplata się z delikatnym orzechowo-czekoladowym aromatem, dzięki czemu kawa jest elegancka i uniwersalna jednocześnie. Koneser kawy z pewnością doceni lekkość tej kawy.

Kontynent

Ameryka Północna

Wysokość plantacji n.p.m.

1350-1600m n.p.m.

Odmiana botaniczna

Typica, Bourbon, Cattura

Wielkość ziarna

Stopień palenia kawy

○○

Moc

●●

Słodycz

Kwasowość

●○

Gorycz

●●○○

Body

●●

Aromat

bardzo wyrazisty, przyjemny

kawa1
Waga
Stopień zmielenia
Ilość

Opis

Wypalenie
Średnie ●●○○
Moc
●●○○
Kwasowość
●○○○
Słodycz
●●●○
Klasyfikacja wg Dolla
espressione - wyrazista

Nasze referencje

Może ci się spodobać również

  • Wyśmienita 100% Arabica uprawiana na zboczach górskich o wulkanicznej glebie w rejonie Antigua w Gwatemali. Głównie z niewielkich rodzinnych plantacji. Świetnie zrównoważone smak i aromat, wyrazista z wyczuwalną kwasowością i delikatną wulkaniczną goryczką. Body czyli posmak w ustach wyraźnie wyczuwalne. W smaku wyczuwalne nuty orzechów włoskich, syropu klonowego, czekolady, pomarańczy, owoców cytrusowych i karmelu. Aromat korzenny-winny, zmysłowy z odrobiną pomarańczy, kwiatów i dymu w tle.

    Kontynent

    Ameryka Środkowa

    Wysokość plantacji n.p.m.

    1350-1800m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Caturra, Bourbon, Typica

    Wielkość ziarna

    ●●○○

    Stopień palenia kawy

    ●○○○

    Moc

    ●●●○

    Słodycz

    ●○○○

    Kwasowość

    ●●●○

    Gorycz

    ●●○○

    Body

    ●●●○

    Aromat

    ●●●○

4 innych produktów w tej samej kategorii:

  • Wyśmienita 100% Arabica uprawiana na zboczach górskich o wulkanicznej glebie w rejonie Antigua w Gwatemali. Głównie z niewielkich rodzinnych plantacji. Świetnie zrównoważone smak i aromat, wyrazista z wyczuwalną kwasowością i delikatną wulkaniczną goryczką. Body czyli posmak w ustach wyraźnie wyczuwalne. W smaku wyczuwalne nuty orzechów włoskich, syropu klonowego, czekolady, pomarańczy, owoców cytrusowych i karmelu. Aromat korzenny-winny, zmysłowy z odrobiną pomarańczy, kwiatów i dymu w tle.

    Kontynent

    Ameryka Środkowa

    Wysokość plantacji n.p.m.

    1350-1800m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Caturra, Bourbon, Typica

    Wielkość ziarna

    ●●○○

    Stopień palenia kawy

    ●○○○

    Moc

    ●●●○

    Słodycz

    ●○○○

    Kwasowość

    ●●●○

    Gorycz

    ●●○○

    Body

    ●●●○

    Aromat

    ●●●○

  • 100% Arabica  z regionu Santos w Brazylii. Głównie z niewielkich rodzinnych plantacji. Świetnie zrównoważone smak i aromat, delikatna o niewielkiej kwasowości i goryczy. Body wyraźnie wyczuwalne. Słodycz średnia do wysokiej. W smaku wyczuwalne nuty czekolady, orzechów, miodu, kakaowca.

    Kontynent

    Ameryka Południowa

    Wysokość plantacji n.p.m.

    400-1600m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Bourbon

    Wielkość ziarna

    ●●●○

    Stopień palenia kawy

    ●●○○

    Moc

    ●●○○

    Słodycz

    ●●●○

    Kwasowość

    ●○○○

    Gorycz

    ●○○○

    Body

    ●●●○

    Aromat

    wyraźny, przyjemny

  • 100% Arabica uprawiana na dużych wysokościach. Delikatny smak i aromat. W smaku niska kwasowość i trufla czekoladowa o lekkiej goryczce. W tle orzech laskowy, miód i brzoskwinia. Body czyli posmak w ustach, delikatnie wyczuwalne.

    Kontynent

    Ameryka Środkowa

    Wysokość plantacji n.p.m.

    1200-1500m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Bourbon, Pacas, Pacamara, Cattura

    Wielkość ziarna

    ●●●

    Stopień palenia kawy

    ●●○                                                           

    Moc

    ●●

    Słodycz

    ●●

    Kwasowość

    ○○

    Gorycz

    ●●

    Body-posmak w ustach

    ●●

    Aromat

    słodki, delikatnie owocowo-korzenny

  • 100% Arabica w postaci blendu czystej Columbii Supremo palonej na jasno i ciemno. Z regionów Antioquia, Tolima, Caldas, Valle del Cauca, Huila, Santander  w Kolumbii. Uwydatnia to bardziej niż w tradycyjnym singlu smak i aromat owoców tropikalnych oraz czekolady, orzecha i karmelu.

    Kontynent

    Ameryka Południowa

    Wysokość plantacji n.p.m.

    1200-2000m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Caturra, Typica, Bourbon

    Wielkość ziarna

    ●●●●

    Stopień palenia kawy

    ●●○○

    Moc

    ●●●○

    Słodycz

    ●●○○

    Kwasowość

    ●●○○

    Gorycz

    ●●○○

    Body

    ●●

    Aromat

    delikatny, przyjemny