×

Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z plików cookie, abyśmy mogli zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o plikach cookie są przechowywane w przeglądarce użytkownika i umożliwiają takie funkcje, jak rozpoznawanie użytkownika po powrocie na naszą stronę i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla niego najbardziej interesujące i użyteczne.

Można dostosować wszystkie ustawienia ciasteczek klikając zakładki po lewej stronie.

Nazwa Cookie Akceptuj
RODO - Ogólne rozporządzenie o ochronie danych Te moduły pomagają witrynie osiągnąć zgodność z RODO dzięki dodaniu funkcji zgodnych z prawem.

Sposoby przygotowywania kawy - podsumowanie

Wysłane przez: Sara Dolinna W: Sposoby przygotowywania kawy Na: Komentarz: 0 Trafienie: 385

Jaką kawę wybrać? Dziś nadszedł czas podsumowań :)

W ostatnich artykułach zgłębialiśmy informację na temat rodzajów kaw, aby ułatwić Ci znalezienie tej, która sprawi, że wszystkie Twoje oczekiwania zostaną zaspokojone. Poniżej znajdziesz podsumowanie najpopularniejszych kaw z poprzednich artykułów, wraz z Naszą sugestią, która z Kaw DOLLA najlepiej spełni Twoje oczekiwania, jednakże najbardziej uniwersalną kawą jaką polecamy na początek jest nasz autorski BLEND – CZARNO NA BIAŁYM. 

Rodzaj kawy  

Sugerowana przez Nas kawa DOLLA 

Ilość kawy 

Ilość wody 

Ilość podgrzanego mleka 

Ilość spienionego mleka 

 

Espresso/ Espresso Doppio 

 

25/50 ml 

- 

- 

- 

 

Cappuccino 

 

25 ml 

- 

100 ml 

25 ml 

 

Americano 

 

25 ml 

Do pełna 

- 

- 

 

Flat white 

 

2x25 ml 

- 

200 ml 

- 

 

Espresso macchiato 

 

25 ml 

- 

- 

10 ml 

(odrobina) 

 

Latte macchiato 

 

25ml 

- 

125 ml 

150 ml 

Mimo, iż to czas podsumowań, nie myślcie że to już koniec - przecież musimy zgłębić jeszcze wiedzę o gatunkach kaw, a także alternatywach jej przygotowania - kolejna seria już niebawem :)

Komentarze

Zostaw swój komentarz