×

Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z plików cookie, abyśmy mogli zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o plikach cookie są przechowywane w przeglądarce użytkownika i umożliwiają takie funkcje, jak rozpoznawanie użytkownika po powrocie na naszą stronę i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla niego najbardziej interesujące i użyteczne.

Można dostosować wszystkie ustawienia ciasteczek klikając zakładki po lewej stronie.

Nazwa Cookie Akceptuj
RODO - Ogólne rozporządzenie o ochronie danych Te moduły pomagają witrynie osiągnąć zgodność z RODO dzięki dodaniu funkcji zgodnych z prawem.

Sposoby przygotowywania kawy - americano, flat white

Americano jest to nic innego jak czarna kawa. W zależności od metody przygotowywania przez nas kawy, jej wykonanie a także objętość może się różnić, najczęściej jednak przygotowujemy ją poprzez zalanie kubka z kawą do pełna gorącą wodą, lub też w przypadku korzystania z ekspresu ciśnieniowego, przeciągnięciem wody przez kawę w kolbie. Jeżeli chodzi o jej objętość to w zasadzie jedynym ograniczeniem jest wielkość naszego kubka – jednak pamiętajmy, że im więcej wody, tym słabszy będzie nasz napar :) 

 

Flat white, czyli kawa z mlekiem. Z reguły bazą do flat white jest podwójne espresso, które uzupełniamy podgrzanym, lecz niespienionym mlekiem. Przygotowując ją warto pamiętać, że mleka nie możemy zagotować, a jedynie podgrzać do temperatury około 65°C - gwarantuje Wam, że będzie wystarczająco ciepłe :) 

 

To były już ostatnie kawy jakie przeanalizowaliśmy w naszym zestawieniu, w związku z tym w następnym poście pojawi się podsumowanie kaw, dzięki czemu będziecie mogli utrwalić wszystkie informacje o podstawowych kawach i jeszcze raz zastanowić się, która jest najbliższa Waszemu sercu :) 

Powiązane Posty