×

Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z plików cookie, abyśmy mogli zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o plikach cookie są przechowywane w przeglądarce użytkownika i umożliwiają takie funkcje, jak rozpoznawanie użytkownika po powrocie na naszą stronę i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla niego najbardziej interesujące i użyteczne.

Można dostosować wszystkie ustawienia ciasteczek klikając zakładki po lewej stronie.

Nazwa Cookie Akceptuj
RODO - Ogólne rozporządzenie o ochronie danych Te moduły pomagają witrynie osiągnąć zgodność z RODO dzięki dodaniu funkcji zgodnych z prawem.

Biuletyn

Kategorie blogów

Kategorie blogów

Kawa ziarnista i mielona Dolla -  Na Dobry Dzień
  • Kawa ziarnista i mielona Dolla -  Na Dobry Dzień

Na Dobry Dzień - Blend: Arabica 80%, Robusta 20%

18,00 zł
Brutto Wysyłka najpóźniej w kolejnym dniu roboczym

Blend Arabica  z regionu Santos w Brazylii i wyjątkowej Robusty z Indii. Świetnie zrównoważone smak i aromat, delikatna o niskiej kwasowości i goryczy. Body wyraźnie wyczuwalne. Słodycz średnia do wysokiej. W smaku wyczuwalne nuty czekolady, orzechów, miodu, kakaowca. Crema gęsta o złocistej barwie.

Kontynent

Ameryka Południowa, Azja

Wysokość plantacji n.p.m.

1200-2000m n.p.m., 500-1000m n.p.m.

Odmiana botaniczna

Caturra, Typica, Bourbon - CxR, Peridinia, S.274

Wielkość ziarna

●●●○ - ●●●●

Stopień palenia kawy

●●○○

Moc

●●●○

Słodycz

●●○○

Kwasowość

●●○○

Gorycz

●●○○

Body

●●○○

Aromat

delikatny, przyjemny


Na Dobry Dzień
Waga
Stopień zmielenia
Ilość

Opis

Wypalenie
Średnie ●●○○
Moc
●●●○
Kwasowość
●●○○
Słodycz
●●○○
Klasyfikacja wg Dolla
espressione - wyrazista

Nasze referencje

Może ci się spodobać również

  • 100% Arabica  z regionu Santos w Brazylii. Głównie z niewielkich rodzinnych plantacji. Świetnie zrównoważone smak i aromat, delikatna o niewielkiej kwasowości i goryczy. Body wyraźnie wyczuwalne. Słodycz średnia do wysokiej. W smaku wyczuwalne nuty czekolady, orzechów, miodu, kakaowca.

    Kontynent

    Ameryka Południowa

    Wysokość plantacji n.p.m.

    400-1600m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Bourbon

    Wielkość ziarna

    ●●●○

    Stopień palenia kawy

    ●●○○

    Moc

    ●●○○

    Słodycz

    ●●●○

    Kwasowość

    ●○○○

    Gorycz

    ●○○○

    Body

    ●●●○

    Aromat

    wyraźny, przyjemny

3 innych produktów w tej samej kategorii:

  • 100% Arabica w postaci blendu. Dobrze zbalansowany smak i aromat, delikatna z gęstą pianką, o niskiej kwasowości i goryczy. Body czyli posmak w ustach, wyraźnie wyczuwalne. Słodycz jedwabista średnia do intensywnej. W smaku wyczuwalne nuty czekolady, orzecha, karmelu i owoców tropikalnych. Aromatyczna, idealna do kaw mlecznych.

    Kontynent

    Afryka, Ameryka Południowa

    Wysokość plantacji n.p.m.

    400-2000m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Caturra, Typica, Bourbon

    Wielkość ziarna

    ●●●○ - ●●●●

    Stopień palenia kawy

    ●●○○

    Moc

    ●●

    Słodycz

    ●●

    Kwasowość

    ●●○○

    Gorycz

    ●●○○

    Body

    ●●○

    Aromat

    wyraźny, przyjemny

  • 100% Arabica specjalnie wyselekcjonowana do blendu espresso. Kawa wyrazista z wyczuwalną kwasowością i winną goryczką. Body czyli posmak w ustach, wyraźnie wyczuwalne. W smaku nuty gorzkiej czekolady, orzechów ziemnych, karmelu. Aromat korzenno-winny, cierpki z nutą goryczki.

    Kontynent

    Azja

    Wysokość plantacji n.p.m.

    1100-1200m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Caturra, Bourbon, Typica

    Wielkość ziarna

    ●●○ - ●●●●

    Stopień palenia kawy

    ●●

    Moc

    ●●

    Słodycz

    ○○

    Kwasowość

    ●●○○

    Gorycz

    ●●○○

    Body-posmak w ustach

    ●●●○

    Aromat

    wyraźny, korzenny

  • 100% Arabica w postaci blendu czystej Columbi Supremo palonej na jasno i ciemno. Z regionów Antioquia, Tolima, Caldas, Valle del Cauca, Huila, Santander  w Kolumbii. Uwydatnia to bardziej niż w tradycyjnym singlu smak i aromat owoców tropikalnych oraz czekolady, orzecha i karmelu.

    Kontynent

    Ameryka Południowa

    Wysokość plantacji n.p.m.

    1200-2000m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Caturra, Typica, Bourbon

    Wielkość ziarna

    ●●●●

    Stopień palenia kawy

    ●●○○

    Moc

    ●●●○

    Słodycz

    ●●○○

    Kwasowość

    ●●○○

    Gorycz

    ●●○○

    Body

    ●●

    Aromat

    delikatny, przyjemny