

Ta strona korzysta z plików cookie, abyśmy mogli zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o plikach cookie są przechowywane w przeglądarce użytkownika i umożliwiają takie funkcje, jak rozpoznawanie użytkownika po powrocie na naszą stronę i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla niego najbardziej interesujące i użyteczne.
Można dostosować wszystkie ustawienia ciasteczek klikając zakładki po lewej stronie.
Nazwa Cookie | Akceptuj | |
---|---|---|
RODO - Ogólne rozporządzenie o ochronie danych Te moduły pomagają witrynie osiągnąć zgodność z RODO dzięki dodaniu funkcji zgodnych z prawem. |
100% Arabica specjalnie wyselekcjonowana do blendu espresso. Kawa wyrazista z wyczuwalną kwasowością i winną goryczką. Body czyli posmak w ustach, wyraźnie wyczuwalne. W smaku nuty gorzkiej czekolady, orzechów ziemnych, karmelu. Aromat korzenno-winny, cierpki z nutą goryczki.
Kontynent |
Azja |
Wysokość plantacji n.p.m. |
1100-1200m n.p.m. |
Odmiana botaniczna |
Caturra, Bourbon, Typica |
Wielkość ziarna |
●●●○ - ●●●● |
Stopień palenia kawy |
●●●○ |
Moc |
●●●● |
Słodycz |
●○○○ |
Kwasowość |
●●○○ |
Gorycz |
●●○○ |
Body-posmak w ustach |
●●●○ |
Aromat |
wyraźny, korzenny |
100% Arabica z regionów Antioquia, Tolima, Caldas, Huila w Kolumbii. Dobrze zbalansowany smak i aromat, delikatna z gęstą pianką, o niskiej kwasowości i goryczy. Body czyli posmak w ustach, wyraźnie wyczuwalne. Słodycz jedwabista lekka do średniej. W smaku wyczuwalne nuty czekolady, orzecha, karmelu.
Kontynent |
Ameryka Południowa |
Wysokość plantacji n.p.m. |
1200-2000m n.p.m. |
Odmiana botaniczna |
Caturra, Typica, Bourbon |
Wielkość ziarna |
●●●● |
Stopień palenia kawy |
●●●○ |
Moc |
●●●○ |
Słodycz |
●○○○ |
Kwasowość |
●●○○○ |
Gorycz |
●●○○ |
Body-odczucie w ustach |
●●●○ |
Aromat |
wyraźny, wytrawny |
100% Arabica uprawiana na średnich wysokościach. Niepowtarzalny i jedyny na świecie smak i aromat. Lekko korzenny i pikantny. Pochodzi z "monsunowania" czyli obróbki przez działanie pd-zach. monsunu. Kawa wyrazista z delikatną kwasowością i korzenną goryczą. Body czyli posmak w ustach, wyraźnie wyczuwalne. W smaku nuty prażonych orzechów, karmelu, dymu i tytoniu w tle. Aromat korzenno-winny z nutą przypraw i zmysłowym wiatrem.
Na ziarnach mogą występować kropelki oleju, które wynikają ze stopnia wypalenia tej kawy.
Kontynent |
Azja |
Wysokość plantacji n.p.m. |
1100-1200m n.p.m. |
Odmiana botaniczna |
Caturra, Bourbon, Typica |
Wielkość ziarna |
●●●● |
Stopień palenia kawy |
●●○○ |
Moc |
●●○○ |
Słodycz |
●●○○ |
Kwasowość |
●●○○ |
Gorycz |
●●○○ |
Body-posmak w ustach |
●●●○ |
Aromat |
wyraźny, korzenny |
100% Arabica z terenów górskich i wulkanicznych w Meksyku. Jest uprawiana na dużych wysokościach, z dala od jakichkolwiek zanieczyszczeń, bez sztucznych nawozów. Wszystkie zabiegi pielęgnacyjne są całkowicie naturalne.
Body wyraźne,przyjemne, trwałe. Słodycz dość wysoka.
W tej kawie możemy znaleźć przyjemną równowagę pomiędzy wyraźną słodyczą a delikatną kwaskowatością. Jej wyważony smak przeplata się z delikatnym orzechowo-czekoladowym aromatem, dzięki czemu kawa jest elegancka i uniwersalna jednocześnie. Koneser kawy z pewnością doceni lekkość tej kawy.
Kontynent |
Ameryka Północna |
Wysokość plantacji n.p.m. |
1350-1600m n.p.m. |
Odmiana botaniczna |
Typica, Bourbon, Cattura |
Wielkość ziarna |
●●●○ |
Stopień palenia kawy |
●●○○ |
Moc |
●●○○ |
Słodycz |
●●●○ |
Kwasowość |
●○○○ |
Gorycz |
●●○○ |
Body |
●●○○ |
Aromat |
bardzo wyrazisty, przyjemny |
100% Arabica uprawiana na średnich wysokościach. Niepowtarzalny i jedyny na świecie smak i aromat. Lekko korzenny i pikantny. Pochodzi z "monsunowania" czyli obróbki przez działanie pd-zach. monsunu. Kawa wyrazista z delikatną kwasowością i korzenną goryczą. Body czyli posmak w ustach, wyraźnie wyczuwalne. W smaku nuty prażonych orzechów, karmelu, dymu i tytoniu w tle. Aromat korzenno-winny z nutą przypraw i zmysłowym wiatrem.
Na ziarnach mogą występować kropelki oleju, które wynikają ze stopnia wypalenia tej kawy.
Kontynent |
Azja |
Wysokość plantacji n.p.m. |
1100-1200m n.p.m. |
Odmiana botaniczna |
Caturra, Bourbon, Typica |
Wielkość ziarna |
●●●● |
Stopień palenia kawy |
●●○○ |
Moc |
●●○○ |
Słodycz |
●●○○ |
Kwasowość |
●●○○ |
Gorycz |
●●○○ |
Body-posmak w ustach |
●●●○ |
Aromat |
wyraźny, korzenny |
100% Arabica w postaci Columbii Supremo palonej na jasno. Z regionów Antioquia, Tolima, Caldas, Valle del Cauca, Huila, Santander w Kolumbii. Uwydatnia to bardziej niż w tradycyjnym paleniu smak i aromat owoców tropikalnych. W filiżance delikatny kakaowiec, orzechy i miód.
Kontynent |
Ameryka Południowa |
Wysokość plantacji n.p.m. |
1200-2000m n.p.m. |
Odmiana botaniczna |
Caturra, Typica, Bourbon |
Wielkość ziarna |
●●●● |
Stopień palenia kawy |
●○○○ |
Moc |
●●●○ |
Słodycz |
●●○○ |
Kwasowość |
●●○○ |
Gorycz |
●●○○ |
Body |
●●○○ |
Aromat |
delikatny, przyjemny |
100% Arabica w postaci blendu. Dobrze zbalansowany smak i aromat, delikatna z gęstą pianką, o niskiej kwasowości i goryczy. Body czyli posmak w ustach, wyraźnie wyczuwalne. Słodycz jedwabista średnia do intensywnej. W smaku wyczuwalne nuty czekolady, orzecha, karmelu i owoców tropikalnych. Aromatyczna, idealna do kaw mlecznych.
Kontynent |
Afryka, Ameryka Południowa |
Wysokość plantacji n.p.m. |
400-2000m n.p.m. |
Odmiana botaniczna |
Caturra, Typica, Bourbon |
Wielkość ziarna |
●●●○ - ●●●● |
Stopień palenia kawy |
●●○○ |
Moc |
●●●○ |
Słodycz |
●●○○ |
Kwasowość |
●●○○ |
Gorycz |
●●○○ |
Body |
●●○○ |
Aromat |
wyraźny, przyjemny |