×

Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z plików cookie, abyśmy mogli zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o plikach cookie są przechowywane w przeglądarce użytkownika i umożliwiają takie funkcje, jak rozpoznawanie użytkownika po powrocie na naszą stronę i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla niego najbardziej interesujące i użyteczne.

Można dostosować wszystkie ustawienia ciasteczek klikając zakładki po lewej stronie.

Nazwa Cookie Akceptuj
RODO - Ogólne rozporządzenie o ochronie danych Te moduły pomagają witrynie osiągnąć zgodność z RODO dzięki dodaniu funkcji zgodnych z prawem.

Biuletyn

Kategorie blogów

Kategorie blogów

Kawa ziarnista i mielona Dolla -  W stronę słońca
  • Kawa ziarnista i mielona Dolla -  W stronę słońca

W stronę słońca - Brasil Santos

20,00 zł
Brutto Wysyłka najpóźniej w kolejnym dniu roboczym

100% Arabica  z regionu Santos w Brazylii. Głównie z niewielkich rodzinnych plantacji. Świetnie zrównoważone smak i aromat, delikatna o niewielkiej kwasowości i goryczy. Body wyraźnie wyczuwalne. Słodycz średnia do wysokiej. W smaku wyczuwalne nuty czekolady, orzechów, miodu, kakaowca.

Kontynent

Ameryka Południowa

Wysokość plantacji n.p.m.

400-1600m n.p.m.

Odmiana botaniczna

Bourbon

Wielkość ziarna

●●●○

Stopień palenia kawy

●●○○

Moc

●●○○

Słodycz

●●●○

Kwasowość

●○○○

Gorycz

●○○○

Body

●●●○

Aromat

wyraźny, przyjemny

W stronę słońca
Waga
Stopień zmielenia
Ilość

Opis

Wypalenie
Średnie ●●○○
Moc
●●○○
Kwasowość
●○○○
Słodycz
●●●○
Klasyfikacja wg Dolla
dolce - łagodna

Nasze referencje

4 innych produktów w tej samej kategorii:

  • 100% Arabica  z regionu Cerrado w Brazylii. Głównie z niewielkich rodzinnych plantacji. Smak i aromat przyjemnie łagodny. Delikatna o praktycznie zerowej kwasowości i goryczy. Body wyraźnie wyczuwalne. Słodycz melodyjna średnia do wysokiej. W smaku wyczuwalne nuty mlecznej czekolady, orzechów, migdałów miodu i karmelu.

    Kontynent

    Ameryka Południowa

    Wysokość plantacji n.p.m.

    400-1800m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Typica

    Wielkość ziarna

    ●●○○

    Stopień palenia kawy

    ●●○○

    Moc

    ●●○○

    Słodycz

    ●●●●

    Kwasowość

    ●○○○

    Gorycz

    ●○○○

    Body

    ●●○○

    Aromat

    wyraźny, przyjemny


  • Wyśmienita 100% Arabica uprawiana na zboczach górskich o wulkanicznej glebie w rejonie Antigua w Gwatemali. Głównie z niewielkich rodzinnych plantacji. Świetnie zrównoważone smak i aromat, wyrazista z wyczuwalną kwasowością i delikatną wulkaniczną goryczką. Body czyli posmak w ustach wyraźnie wyczuwalne. W smaku wyczuwalne nuty orzechów włoskich, syropu klonowego, czekolady, pomarańczy, owoców cytrusowych i karmelu. Aromat korzenny-winny, zmysłowy z odrobiną pomarańczy, kwiatów i dymu w tle.

    Kontynent

    Ameryka Środkowa

    Wysokość plantacji n.p.m.

    1350-1800m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Caturra, Bourbon, Typica

    Wielkość ziarna

    ●●○○

    Stopień palenia kawy

    ●○○○

    Moc

    ●●●○

    Słodycz

    ●○○○

    Kwasowość

    ●●●○

    Gorycz

    ●●○○

    Body

    ●●●○

    Aromat

    ●●●○

  • 100% Arabica w postaci blendu. Dobrze zbalansowany smak i aromat, delikatna z gęstą pianką, o niskiej kwasowości i goryczy. Body czyli posmak w ustach, wyraźnie wyczuwalne. Słodycz jedwabista średnia do intensywnej. W smaku wyczuwalne nuty czekolady, orzecha, karmelu i owoców tropikalnych. Aromatyczna, idealna do kaw mlecznych.

    Kontynent

    Afryka, Ameryka Południowa

    Wysokość plantacji n.p.m.

    400-2000m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Caturra, Typica, Bourbon

    Wielkość ziarna

    ●●●○ - ●●●●

    Stopień palenia kawy

    ●●○○

    Moc

    ●●

    Słodycz

    ●●

    Kwasowość

    ●●○○

    Gorycz

    ●●○○

    Body

    ●●○

    Aromat

    wyraźny, przyjemny

  • 100% Arabica uprawiana na średnich wysokościach. Niepowtarzalny i jedyny na świecie smak i aromat. Lekko korzenny i pikantny. Pochodzi z "monsunowania" czyli obróbki przez działanie pd-zach. monsunu. Kawa wyrazista z delikatną kwasowością i korzenną goryczą. Body czyli posmak w ustach, wyraźnie wyczuwalne. W smaku nuty prażonych orzechów, karmelu, dymu i tytoniu w tle. Aromat korzenno-winny z nutą przypraw i zmysłowym wiatrem.

    Na ziarnach mogą występować kropelki oleju, które wynikają ze stopnia wypalenia tej kawy.

    Kontynent

    Azja

    Wysokość plantacji n.p.m.

    1100-1200m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Caturra, Bourbon, Typica

    Wielkość ziarna

    ●●●●

    Stopień palenia kawy

    ●●○○

    Moc

    ●●○

    Słodycz

    ●●○○

    Kwasowość

    ●●○○

    Gorycz

    ●●○○

    Body-posmak w ustach

    ●●●○

    Aromat

    wyraźny, korzenny