×

Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z plików cookie, abyśmy mogli zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o plikach cookie są przechowywane w przeglądarce użytkownika i umożliwiają takie funkcje, jak rozpoznawanie użytkownika po powrocie na naszą stronę i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla niego najbardziej interesujące i użyteczne.

Można dostosować wszystkie ustawienia ciasteczek klikając zakładki po lewej stronie.

Nazwa Cookie Akceptuj
RODO - Ogólne rozporządzenie o ochronie danych Te moduły pomagają witrynie osiągnąć zgodność z RODO dzięki dodaniu funkcji zgodnych z prawem.

Biuletyn

Kategorie blogów

Kategorie blogów

Kawa Dolla ziarnista i mielona - Czarno na Białym
  • Kawa Dolla ziarnista i mielona - Czarno na Białym

Czarno Na Białym - Blend Arabica 100%

23,00 zł
Brutto Wysyłka najpóźniej w kolejnym dniu roboczym

100% Arabica w postaci blendu czystej Columbii Supremo palonej na jasno i ciemno. Z regionów Antioquia, Tolima, Caldas, Valle del Cauca, Huila, Santander  w Kolumbii. Uwydatnia to bardziej niż w tradycyjnym singlu smak i aromat owoców tropikalnych oraz czekolady, orzecha i karmelu.

Kontynent

Ameryka Południowa

Wysokość plantacji n.p.m.

1200-2000m n.p.m.

Odmiana botaniczna

Caturra, Typica, Bourbon

Wielkość ziarna

●●●●

Stopień palenia kawy

●●○○

Moc

●●●○

Słodycz

●●○○

Kwasowość

●●○○

Gorycz

●●○○

Body

●●

Aromat

delikatny, przyjemny

Czarno na białym
Waga
Stopień zmielenia
Ilość

Opis

Wypalenie
Średnie ●●○○
Moc
●●●○
Kwasowość
●●○○
Słodycz
●●○○
Klasyfikacja wg Dolla
espressione - wyrazista

Nasze referencje

Może ci się spodobać również

  • 100% Arabica z regionów Antioquia, Tolima, Caldas, Huila w Kolumbii. Dobrze zbalansowany smak i aromat, delikatna z gęstą pianką, o niskiej kwasowości i goryczy. Body czyli posmak w ustach, wyraźnie wyczuwalne. Słodycz jedwabista lekka do średniej. W smaku wyczuwalne nuty czekolady, orzecha, karmelu.

    Kontynent

    Ameryka Południowa

    Wysokość plantacji n.p.m.

    1200-2000m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Caturra, Typica, Bourbon

    Wielkość ziarna

    ●●●●

    Stopień palenia kawy

    ●●

    Moc

    ●●●○

    Słodycz

    ○○

    Kwasowość

    ○○○

    Gorycz

    ○○

    Body-odczucie w ustach

    ●●●○

    Aromat

    wyraźny, wytrawny

  • 100% Arabica  z regionu Sidamo w Etiopi. O uwydatnionej kwasowości i niskiej goryczy. Body wyraźnie wyczuwalne, trwałe. Słodycz niska do średniej. W smaku wyczuwalne nuty cytrusowe, limonka, cytryna oraz morela i brzoskwinia. Wybija się też kakaowiec z gorzką czekoladą.

    Kontynent

    Afryka

    Wysokość plantacji n.p.m.

    1500-1800m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Heirloom

    Wielkość ziarna

    ●○○○

    Stopień palenia kawy

    ○○

    Moc

    ●●●

    Słodycz

    ○○

    Kwasowość

    ●●○○

    Gorycz

    ●●○○

    Body

    ●●

    Aromat

    bardzo wyrazisty, przyjemny

4 innych produktów w tej samej kategorii:

  • 100% Arabica  z regionu Cerrado w Brazylii. Głównie z niewielkich rodzinnych plantacji. Smak i aromat przyjemnie łagodny. Delikatna o praktycznie zerowej kwasowości i goryczy. Body wyraźnie wyczuwalne. Słodycz melodyjna średnia do wysokiej. W smaku wyczuwalne nuty mlecznej czekolady, orzechów, migdałów miodu i karmelu.

    Kontynent

    Ameryka Południowa

    Wysokość plantacji n.p.m.

    400-1800m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Typica

    Wielkość ziarna

    ●●○○

    Stopień palenia kawy

    ●●○○

    Moc

    ●●○○

    Słodycz

    ●●●●

    Kwasowość

    ●○○○

    Gorycz

    ●○○○

    Body

    ●●○○

    Aromat

    wyraźny, przyjemny


  • 100% Arabica z regionów Antioquia, Tolima, Caldas, Huila w Kolumbii. Dobrze zbalansowany smak i aromat, delikatna z gęstą pianką, o niskiej kwasowości i goryczy. Body czyli posmak w ustach, wyraźnie wyczuwalne. Słodycz jedwabista lekka do średniej. W smaku wyczuwalne nuty czekolady, orzecha, karmelu.

    Kontynent

    Ameryka Południowa

    Wysokość plantacji n.p.m.

    1200-2000m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Caturra, Typica, Bourbon

    Wielkość ziarna

    ●●●●

    Stopień palenia kawy

    ●●

    Moc

    ●●●○

    Słodycz

    ○○

    Kwasowość

    ○○○

    Gorycz

    ○○

    Body-odczucie w ustach

    ●●●○

    Aromat

    wyraźny, wytrawny

  • Wyśmienita 100% Arabica uprawiana na zboczach górskich o wulkanicznej glebie w rejonie Antigua w Gwatemali. Głównie z niewielkich rodzinnych plantacji. Świetnie zrównoważone smak i aromat, wyrazista z wyczuwalną kwasowością i delikatną wulkaniczną goryczką. Body czyli posmak w ustach wyraźnie wyczuwalne. W smaku wyczuwalne nuty orzechów włoskich, syropu klonowego, czekolady, pomarańczy, owoców cytrusowych i karmelu. Aromat korzenny-winny, zmysłowy z odrobiną pomarańczy, kwiatów i dymu w tle.

    Kontynent

    Ameryka Środkowa

    Wysokość plantacji n.p.m.

    1350-1800m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Caturra, Bourbon, Typica

    Wielkość ziarna

    ●●○○

    Stopień palenia kawy

    ●○○○

    Moc

    ●●●○

    Słodycz

    ●○○○

    Kwasowość

    ●●●○

    Gorycz

    ●●○○

    Body

    ●●●○

    Aromat

    ●●●○

  • 100% Arabica uprawiana na średnich wysokościach. Niepowtarzalny i jedyny na świecie smak i aromat. Lekko korzenny i pikantny. Pochodzi z "monsunowania" czyli obróbki przez działanie pd-zach. monsunu. Kawa wyrazista z delikatną kwasowością i korzenną goryczą. Body czyli posmak w ustach, wyraźnie wyczuwalne. W smaku nuty prażonych orzechów, karmelu, dymu i tytoniu w tle. Aromat korzenno-winny z nutą przypraw i zmysłowym wiatrem.

    Na ziarnach mogą występować kropelki oleju, które wynikają ze stopnia wypalenia tej kawy.

    Kontynent

    Azja

    Wysokość plantacji n.p.m.

    1100-1200m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Caturra, Bourbon, Typica

    Wielkość ziarna

    ●●●●

    Stopień palenia kawy

    ●●○○

    Moc

    ●●○

    Słodycz

    ●●○○

    Kwasowość

    ●●○○

    Gorycz

    ●●○○

    Body-posmak w ustach

    ●●●○

    Aromat

    wyraźny, korzenny