×

Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z plików cookie, abyśmy mogli zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o plikach cookie są przechowywane w przeglądarce użytkownika i umożliwiają takie funkcje, jak rozpoznawanie użytkownika po powrocie na naszą stronę i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla niego najbardziej interesujące i użyteczne.

Można dostosować wszystkie ustawienia ciasteczek klikając zakładki po lewej stronie.

Nazwa Cookie Akceptuj
RODO - Ogólne rozporządzenie o ochronie danych Te moduły pomagają witrynie osiągnąć zgodność z RODO dzięki dodaniu funkcji zgodnych z prawem.

Biuletyn

Kategorie blogów

Kategorie blogów

Kawa Dolla ziarnista i mielona - Nieźle Kopie
  • Kawa Dolla ziarnista i mielona - Nieźle Kopie

Nieźle Kopie - Etiopia Sidamo

25,00 zł
Brutto Wysyłka najpóźniej w kolejnym dniu roboczym

100% Arabica  z regionu Sidamo w Etiopi. O uwydatnionej kwasowości i niskiej goryczy. Body wyraźnie wyczuwalne, trwałe. Słodycz niska do średniej. W smaku wyczuwalne nuty cytrusowe, limonka, cytryna oraz morela i brzoskwinia. Wybija się też kakaowiec z gorzką czekoladą.

Kontynent

Afryka

Wysokość plantacji n.p.m.

1500-1800m n.p.m.

Odmiana botaniczna

Heirloom

Wielkość ziarna

●○○○

Stopień palenia kawy

○○

Moc

●●●

Słodycz

○○

Kwasowość

●●○○

Gorycz

●●○○

Body

●●

Aromat

bardzo wyrazisty, przyjemny

kawa1
Waga
Stopień zmielenia
Ilość

Opis

Wypalenie
Jasne ●○○○
Moc
●●●○
Kwasowość
●●○○
Słodycz
●●○○
Klasyfikacja wg Dolla
animato – ożywcza

Nasze referencje

Może ci się spodobać również

  • 100% Arabica w postaci blendu czystej Columbii Supremo palonej na jasno i ciemno. Z regionów Antioquia, Tolima, Caldas, Valle del Cauca, Huila, Santander  w Kolumbii. Uwydatnia to bardziej niż w tradycyjnym singlu smak i aromat owoców tropikalnych oraz czekolady, orzecha i karmelu.

    Kontynent

    Ameryka Południowa

    Wysokość plantacji n.p.m.

    1200-2000m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Caturra, Typica, Bourbon

    Wielkość ziarna

    ●●●●

    Stopień palenia kawy

    ●●○○

    Moc

    ●●●○

    Słodycz

    ●●○○

    Kwasowość

    ●●○○

    Gorycz

    ●●○○

    Body

    ●●

    Aromat

    delikatny, przyjemny

4 innych produktów w tej samej kategorii:

  • 100% Arabica w postaci Columbii Supremo palonej na jasno. Z regionów Antioquia, Tolima, Caldas, Valle del Cauca, Huila, Santander  w Kolumbii. Uwydatnia to bardziej niż w tradycyjnym paleniu smak i aromat owoców tropikalnych. W filiżance delikatny kakaowiec, orzechy i miód.

    Kontynent

    Ameryka Południowa

    Wysokość plantacji n.p.m.

    1200-2000m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Caturra, Typica, Bourbon

    Wielkość ziarna

    ●●●●

    Stopień palenia kawy

    ○○

    Moc

    ●●●○

    Słodycz

    ●●○○

    Kwasowość

    ●●○○

    Gorycz

    ●●○○

    Body

    ●●

    Aromat

    delikatny, przyjemny

  • 100% Arabica z terenów górskich i wulkanicznych w Meksyku. Jest uprawiana na dużych wysokościach, z dala od jakichkolwiek zanieczyszczeń, bez sztucznych nawozów. Wszystkie zabiegi pielęgnacyjne są całkowicie naturalne.

    Body wyraźne,przyjemne, trwałe. Słodycz dość wysoka.

    W tej kawie możemy znaleźć przyjemną równowagę pomiędzy wyraźną słodyczą a delikatną kwaskowatością. Jej wyważony smak przeplata się z delikatnym orzechowo-czekoladowym aromatem, dzięki czemu kawa jest elegancka i uniwersalna jednocześnie. Koneser kawy z pewnością doceni lekkość tej kawy.

    Kontynent

    Ameryka Północna

    Wysokość plantacji n.p.m.

    1350-1600m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Typica, Bourbon, Cattura

    Wielkość ziarna

    Stopień palenia kawy

    ○○

    Moc

    ●●

    Słodycz

    Kwasowość

    ●○

    Gorycz

    ●●○○

    Body

    ●●

    Aromat

    bardzo wyrazisty, przyjemny

  • 100% Arabica specjalnie wyselekcjonowana do blendu espresso. Kawa wyrazista z wyczuwalną kwasowością i winną goryczką. Body czyli posmak w ustach, wyraźnie wyczuwalne. W smaku nuty gorzkiej czekolady, orzechów ziemnych, karmelu. Aromat korzenno-winny, cierpki z nutą goryczki.

    Kontynent

    Azja

    Wysokość plantacji n.p.m.

    1100-1200m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Caturra, Bourbon, Typica

    Wielkość ziarna

    ●●○ - ●●●●

    Stopień palenia kawy

    ●●

    Moc

    ●●

    Słodycz

    ○○

    Kwasowość

    ●●○○

    Gorycz

    ●●○○

    Body-posmak w ustach

    ●●●○

    Aromat

    wyraźny, korzenny

  • 100% Arabica z regionów Antioquia, Tolima, Caldas, Huila w Kolumbii. Dobrze zbalansowany smak i aromat, delikatna z gęstą pianką, o niskiej kwasowości i goryczy. Body czyli posmak w ustach, wyraźnie wyczuwalne. Słodycz jedwabista lekka do średniej. W smaku wyczuwalne nuty czekolady, orzecha, karmelu.

    Kontynent

    Ameryka Południowa

    Wysokość plantacji n.p.m.

    1200-2000m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Caturra, Typica, Bourbon

    Wielkość ziarna

    ●●●●

    Stopień palenia kawy

    ●●

    Moc

    ●●●○

    Słodycz

    ○○

    Kwasowość

    ○○○

    Gorycz

    ○○

    Body-odczucie w ustach

    ●●●○

    Aromat

    wyraźny, wytrawny