×

Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z plików cookie, abyśmy mogli zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o plikach cookie są przechowywane w przeglądarce użytkownika i umożliwiają takie funkcje, jak rozpoznawanie użytkownika po powrocie na naszą stronę i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla niego najbardziej interesujące i użyteczne.

Można dostosować wszystkie ustawienia ciasteczek klikając zakładki po lewej stronie.

Nazwa Cookie Akceptuj
RODO - Ogólne rozporządzenie o ochronie danych Te moduły pomagają witrynie osiągnąć zgodność z RODO dzięki dodaniu funkcji zgodnych z prawem.

Biuletyn

Kategorie blogów

Kategorie blogów

Kawa Dolla ziarnista i mielona - Nieźle Kopie
  • Kawa Dolla ziarnista i mielona - Nieźle Kopie

Nieźle Kopie - Etiopia Sidamo

25,00 zł
Brutto Wysyłka najpóźniej w kolejnym dniu roboczym

100% Arabica  z regionu Sidamo w Etiopi. O uwydatnionej kwasowości i niskiej goryczy. Body wyraźnie wyczuwalne, trwałe. Słodycz niska do średniej. W smaku wyczuwalne nuty cytrusowe, limonka, cytryna oraz morela i brzoskwinia. Wybija się też kakaowiec z gorzką czekoladą.

Kontynent

Afryka

Wysokość plantacji n.p.m.

1500-1800m n.p.m.

Odmiana botaniczna

Heirloom

Wielkość ziarna

●○○○

Stopień palenia kawy

○○

Moc

●●●

Słodycz

○○

Kwasowość

●●○○

Gorycz

●●○○

Body

●●

Aromat

bardzo wyrazisty, przyjemny

kawa1
Waga
Stopień zmielenia
Ilość

Opis

Wypalenie
Jasne ●○○○
Moc
●●●○
Kwasowość
●●○○
Słodycz
●●○○
Klasyfikacja wg Dolla
animato – ożywcza

Nasze referencje

Może ci się spodobać również

  • 100% Arabica w postaci blendu czystej Columbii Supremo palonej na jasno i ciemno. Z regionów Antioquia, Tolima, Caldas, Valle del Cauca, Huila, Santander  w Kolumbii. Uwydatnia to bardziej niż w tradycyjnym singlu smak i aromat owoców tropikalnych oraz czekolady, orzecha i karmelu.

    Kontynent

    Ameryka Południowa

    Wysokość plantacji n.p.m.

    1200-2000m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Caturra, Typica, Bourbon

    Wielkość ziarna

    ●●●●

    Stopień palenia kawy

    ●●○○

    Moc

    ●●●○

    Słodycz

    ●●○○

    Kwasowość

    ●●○○

    Gorycz

    ●●○○

    Body

    ●●

    Aromat

    delikatny, przyjemny

4 innych produktów w tej samej kategorii:

  • 100% Arabica  z regionu Cerrado w Brazylii. Głównie z niewielkich rodzinnych plantacji. Smak i aromat przyjemnie łagodny. Delikatna o praktycznie zerowej kwasowości i goryczy. Body wyraźnie wyczuwalne. Słodycz melodyjna średnia do wysokiej. W smaku wyczuwalne nuty mlecznej czekolady, orzechów, migdałów miodu i karmelu.

    Kontynent

    Ameryka Południowa

    Wysokość plantacji n.p.m.

    400-1800m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Typica

    Wielkość ziarna

    ●●○○

    Stopień palenia kawy

    ●●○○

    Moc

    ●●○○

    Słodycz

    ●●●●

    Kwasowość

    ●○○○

    Gorycz

    ●○○○

    Body

    ●●○○

    Aromat

    wyraźny, przyjemny


  • 100% Arabica w postaci blendu. Dobrze zbalansowany smak i aromat, delikatna z gęstą pianką, o niskiej kwasowości i goryczy. Body czyli posmak w ustach, wyraźnie wyczuwalne. Słodycz jedwabista średnia do intensywnej. W smaku wyczuwalne nuty czekolady, orzecha, karmelu i owoców tropikalnych. Aromatyczna, idealna do kaw mlecznych.

    Kontynent

    Afryka, Ameryka Południowa

    Wysokość plantacji n.p.m.

    400-2000m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Caturra, Typica, Bourbon

    Wielkość ziarna

    ●●●○ - ●●●●

    Stopień palenia kawy

    ●●○○

    Moc

    ●●

    Słodycz

    ●●

    Kwasowość

    ●●○○

    Gorycz

    ●●○○

    Body

    ●●○

    Aromat

    wyraźny, przyjemny

  • Wyśmienita 100% Arabica uprawiana na zboczach górskich o wulkanicznej glebie w rejonie Antigua w Gwatemali. Głównie z niewielkich rodzinnych plantacji. Świetnie zrównoważone smak i aromat, wyrazista z wyczuwalną kwasowością i delikatną wulkaniczną goryczką. Body czyli posmak w ustach wyraźnie wyczuwalne. W smaku wyczuwalne nuty orzechów włoskich, syropu klonowego, czekolady, pomarańczy, owoców cytrusowych i karmelu. Aromat korzenny-winny, zmysłowy z odrobiną pomarańczy, kwiatów i dymu w tle.

    Kontynent

    Ameryka Środkowa

    Wysokość plantacji n.p.m.

    1350-1800m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Caturra, Bourbon, Typica

    Wielkość ziarna

    ●●○○

    Stopień palenia kawy

    ●○○○

    Moc

    ●●●○

    Słodycz

    ●○○○

    Kwasowość

    ●●●○

    Gorycz

    ●●○○

    Body

    ●●●○

    Aromat

    ●●●○

  • 100% Arabica w postaci blendu czystej Columbii Supremo palonej na jasno i ciemno. Z regionów Antioquia, Tolima, Caldas, Valle del Cauca, Huila, Santander  w Kolumbii. Uwydatnia to bardziej niż w tradycyjnym singlu smak i aromat owoców tropikalnych oraz czekolady, orzecha i karmelu.

    Kontynent

    Ameryka Południowa

    Wysokość plantacji n.p.m.

    1200-2000m n.p.m.

    Odmiana botaniczna

    Caturra, Typica, Bourbon

    Wielkość ziarna

    ●●●●

    Stopień palenia kawy

    ●●○○

    Moc

    ●●●○

    Słodycz

    ●●○○

    Kwasowość

    ●●○○

    Gorycz

    ●●○○

    Body

    ●●

    Aromat

    delikatny, przyjemny