

Ta strona korzysta z plików cookie, abyśmy mogli zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o plikach cookie są przechowywane w przeglądarce użytkownika i umożliwiają takie funkcje, jak rozpoznawanie użytkownika po powrocie na naszą stronę i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla niego najbardziej interesujące i użyteczne.
Można dostosować wszystkie ustawienia ciasteczek klikając zakładki po lewej stronie.
Nazwa Cookie | Akceptuj | |
---|---|---|
RODO - Ogólne rozporządzenie o ochronie danych Te moduły pomagają witrynie osiągnąć zgodność z RODO dzięki dodaniu funkcji zgodnych z prawem. |
100% Arabica uprawiana na dużych wysokościach. Delikatny smak i aromat. W smaku niska kwasowość i trufla czekoladowa o lekkiej goryczce. W tle orzech laskowy, miód i brzoskwinia. Body czyli posmak w ustach, delikatnie wyczuwalne.
Kontynent |
Ameryka Środkowa |
Wysokość plantacji n.p.m. |
1200-1500m n.p.m. |
Odmiana botaniczna |
Bourbon, Pacas, Pacamara, Cattura |
Wielkość ziarna |
●●●○ |
Stopień palenia kawy |
●●○○ |
Moc |
●●○○ |
Słodycz |
●●●○ |
Kwasowość |
●○○○ |
Gorycz |
●●○○ |
Body-posmak w ustach |
●●○○ |
Aromat |
słodki, delikatnie owocowo-korzenny |
100% Arabica z regionu Cerrado w Brazylii. Głównie z niewielkich rodzinnych plantacji. Smak i aromat przyjemnie łagodny. Delikatna o praktycznie zerowej kwasowości i goryczy. Body wyraźnie wyczuwalne. Słodycz melodyjna średnia do wysokiej. W smaku wyczuwalne nuty mlecznej czekolady, orzechów, migdałów miodu i karmelu.
Kontynent |
Ameryka Południowa |
Wysokość plantacji n.p.m. |
400-1800m n.p.m. |
Odmiana botaniczna |
Typica |
Wielkość ziarna |
●●○○ |
Stopień palenia kawy |
●●○○ |
Moc |
●●○○ |
Słodycz |
●●●● |
Kwasowość |
●○○○ |
Gorycz |
●○○○ |
Body |
●●○○ |
Aromat |
wyraźny, przyjemny |
100% Arabica w postaci blendu. Dobrze zbalansowany smak i aromat, delikatna z gęstą pianką, o niskiej kwasowości i goryczy. Body czyli posmak w ustach, wyraźnie wyczuwalne. Słodycz jedwabista średnia do intensywnej. W smaku wyczuwalne nuty czekolady, orzecha, karmelu i owoców tropikalnych. Aromatyczna, idealna do kaw mlecznych.
Kontynent |
Afryka, Ameryka Południowa |
Wysokość plantacji n.p.m. |
400-2000m n.p.m. |
Odmiana botaniczna |
Caturra, Typica, Bourbon |
Wielkość ziarna |
●●●○ - ●●●● |
Stopień palenia kawy |
●●○○ |
Moc |
●●●○ |
Słodycz |
●●○○ |
Kwasowość |
●●○○ |
Gorycz |
●●○○ |
Body |
●●○○ |
Aromat |
wyraźny, przyjemny |
100% Arabica z regionu Santos w Brazylii. Głównie z niewielkich rodzinnych plantacji. Świetnie zrównoważone smak i aromat, delikatna o niewielkiej kwasowości i goryczy. Body wyraźnie wyczuwalne. Słodycz średnia do wysokiej. W smaku wyczuwalne nuty czekolady, orzechów, miodu, kakaowca.
Kontynent |
Ameryka Południowa |
Wysokość plantacji n.p.m. |
400-1600m n.p.m. |
Odmiana botaniczna |
Bourbon |
Wielkość ziarna |
●●●○ |
Stopień palenia kawy |
●●○○ |
Moc |
●●○○ |
Słodycz |
●●●○ |
Kwasowość |
●○○○ |
Gorycz |
●○○○ |
Body |
●●●○ |
Aromat |
wyraźny, przyjemny |
Wyśmienita 100% Arabica uprawiana na zboczach górskich o wulkanicznej glebie w rejonie Antigua w Gwatemali. Głównie z niewielkich rodzinnych plantacji. Świetnie zrównoważone smak i aromat, wyrazista z wyczuwalną kwasowością i delikatną wulkaniczną goryczką. Body czyli posmak w ustach wyraźnie wyczuwalne. W smaku wyczuwalne nuty orzechów włoskich, syropu klonowego, czekolady, pomarańczy, owoców cytrusowych i karmelu. Aromat korzenny-winny, zmysłowy z odrobiną pomarańczy, kwiatów i dymu w tle.
Kontynent |
Ameryka Środkowa |
Wysokość plantacji n.p.m. |
1350-1800m n.p.m. |
Odmiana botaniczna |
Caturra, Bourbon, Typica |
Wielkość ziarna |
●●○○ |
Stopień palenia kawy |
●○○○ |
Moc |
●●●○ |
Słodycz |
●○○○ |
Kwasowość |
●●●○ |
Gorycz |
●●○○ |
Body |
●●●○ |
Aromat |
●●●○ |
100% Arabica specjalnie wyselekcjonowana do blendu espresso. Kawa wyrazista z wyczuwalną kwasowością i winną goryczką. Body czyli posmak w ustach, wyraźnie wyczuwalne. W smaku nuty gorzkiej czekolady, orzechów ziemnych, karmelu. Aromat korzenno-winny, cierpki z nutą goryczki.
Kontynent |
Azja |
Wysokość plantacji n.p.m. |
1100-1200m n.p.m. |
Odmiana botaniczna |
Caturra, Bourbon, Typica |
Wielkość ziarna |
●●●○ - ●●●● |
Stopień palenia kawy |
●●●○ |
Moc |
●●●● |
Słodycz |
●○○○ |
Kwasowość |
●●○○ |
Gorycz |
●●○○ |
Body-posmak w ustach |
●●●○ |
Aromat |
wyraźny, korzenny |
100% Arabica z regionów Antioquia, Tolima, Caldas, Huila w Kolumbii. Dobrze zbalansowany smak i aromat, delikatna z gęstą pianką, o niskiej kwasowości i goryczy. Body czyli posmak w ustach, wyraźnie wyczuwalne. Słodycz jedwabista lekka do średniej. W smaku wyczuwalne nuty czekolady, orzecha, karmelu.
Kontynent |
Ameryka Południowa |
Wysokość plantacji n.p.m. |
1200-2000m n.p.m. |
Odmiana botaniczna |
Caturra, Typica, Bourbon |
Wielkość ziarna |
●●●● |
Stopień palenia kawy |
●●●○ |
Moc |
●●●○ |
Słodycz |
●○○○ |
Kwasowość |
●●○○○ |
Gorycz |
●●○○ |
Body-odczucie w ustach |
●●●○ |
Aromat |
wyraźny, wytrawny |
100% Arabica w postaci blendu czystej Columbii Supremo palonej na jasno i ciemno. Z regionów Antioquia, Tolima, Caldas, Valle del Cauca, Huila, Santander w Kolumbii. Uwydatnia to bardziej niż w tradycyjnym singlu smak i aromat owoców tropikalnych oraz czekolady, orzecha i karmelu.
Kontynent |
Ameryka Południowa |
Wysokość plantacji n.p.m. |
1200-2000m n.p.m. |
Odmiana botaniczna |
Caturra, Typica, Bourbon |
Wielkość ziarna |
●●●● |
Stopień palenia kawy |
●●○○ |
Moc |
●●●○ |
Słodycz |
●●○○ |
Kwasowość |
●●○○ |
Gorycz |
●●○○ |
Body |
●●○○ |
Aromat |
delikatny, przyjemny |